Сланцевий фасад будинку на винограднику у Швейцарії

На півночі Швейцарії, серед мальовничих схилів гір та величезних плантацій винограду, розташувався дивовижний за своєю архітектурою будинок. Створений у 2003 році архітектором Шарлем Нунатак, цей будинок навіть на сьогоднішній час вважається сучасним та стильним.
Надихнувшись навколишніми пейзажами, архітекторові вдалося створити будинок, що гармонійно вписується в цей рельєф. Формально, формою будинок нагадує кам'яний блок, який з легкістю ширяє однією стороною над землею, нагадуючи швейцарські скелі. А натуральні матеріали такі як сланець, лише підкреслили цю схожість.
Сланцева покрівля будівлі плавно перетікає у вентильований фасад, виготовлений з того ж натурального каменю. Для облицювання всіх поверхонь було обрано горизонтальний вид укладання, що дозволило додати динаміки до загального вигляду будівлі.
Але вибираючи натуральний сланець для оздоблення будинку, керувалися не лише його зовнішнім виглядом та натуральністю, а й такими характеристиками як морозостійкість, міцність, зносостійкість.
Натуральний сланець здатний зберегти тепло та затишок у будинку, захищаючи від гірських вітрів та непередбачуваних перепадів температур.