Фасад із натурального сланцю

При використанні натурального сланцю на фасаді, як правило, основою є вентильований фасад. Дуже рідко сланець монтують на клейові основи, але останнім часом клейовий метод набирає популярності в Україні, тому що для цього методу монтажу необхідна менша кількість плитки на кв. м. та достатньо знань звичайного плиточника.
Натуральний сланець завжди вважався і вважається надійним та довговічним матеріалом. Простота та швидкість монтажу сланцю на фасаді робить його конкурентним з іншими видами оздоблення фасаду.

Його надійність підтверджена тривалим терміном експлуатації у країнах Європейського Союзу і не лише. Сланець захищає будь-яку будівлю від зимового холоду, дощу, вологи, мало сприйнятливий до забруднення і, звичайно ж, є повністю екологічним будівельним матеріалом.

Дуже часто дизайнери та архітектори переносять частину фасаду в інтер'єр, щоб це було гармонійно і красиво використовують великі вікна, які підсилюють цей ефект.
Також дуже часто в архітектурі зустрічаються переходи сланцю з покрівлі на фасад, частіше такі переходи застосовують у скандинавському архітектурному стилі.
Існує багато видів укладання сланцю на фасад, більшість з них представлена в нашому розділі "Фасад".
Кожен із видів укладання сланцю має свою історію та країну походження. Існують також ексклюзивні види укладання сланцю у вигляді малюнків та декоративних елементів з використанням різнокольорових видів сланцю, які видобуваються по всьому світу.
Все частіше у Європі використовують натуральний сланець на фасадах висотних будівель. Для такого монтажу необхідні певні знання, досвід та сміливість у використанні саме сланцю. Адже всі ми знаємо, що сланець є малоформатним матеріалом із невеликою товщиною і саме цей факт лякає інвесторів, а іноді й самих архітекторів у використанні сланцю у висотному будівництві. Ми можемо з відповідальністю сказати, що бояться нічого, просто потрібний правильний підхід та команда професіоналів.
Одним із таких висотних об'єктів у Чернігові є офісний бізнес центр «Black Wood Tower». Його висота складає 14 поверхів, була використана плитка Samaca 66 PRI (7mm) розміром 40-25 см., метод укладання сланцю "Портретний". Цей вид сланцю єдиний, який підійшов за своїми технічними нормами та показниками. Нами, компанією "ДАФА", було проведено повну сертифікацію матеріалів для використання сланцю та всієї під конструкції, ми також отримали дозвіл на використання такого виду монтажу до 25 поверхів.
Сланець — це натуральний, екологічний, універсальний матеріал та його використання має широкй спектр застосування. В Україні ми з кожним роком спостерігаємо тенденцію до збільшення попиту.