Сланцевий фасад — кіностудія MovieBird

Дивовижний зовнішній вигляд, стиль, сучасна архітектура — все це втілено в інтер'єрі та екстер'єрі корпусу штаб-квартири MovieBird від KG Architekci.
Офіс MovieBird знаходиться неподалік Ополе, на місці колишнього цементного заводу Грошовіце (Польща). MovieBird — всесвітньо відомий бренд, що виробляє відмінний продукт для кіноіндустрії, знімаючи багато відомих фільмів та інших проектів кінематографії.
Нове приміщення було повністю покрите натуральним сланцем. Монтаж сланцю проводився на суцільну основу, підосновою служив алюмінієвий каркас та ЦСП.
Вид укладання сланцю був горизонтальний зі зміщенням, цей метод дозволяє зберегти лінійність не тільки по горизонту, а й по вертикалі.

Сланець — це дивовижний матеріал, знаючи всі його технічні норми і розуміючи сам камінь, як він поводиться при обробці, можна втілити багато дизайнерських і архітектурних задумів.
Сланець використовувався не лише на фасаді кіностудії, а й усередині самої будівлі. Перехід фасаду на внутрішні частини будівлі проводився у місці встановлення вітражного вікна.
Це дозволило зберегти плавність переходу та сам ефект цілісності будівлі, злиття фасаду з інтер'єром.

Сланець використовувався не лише в районі вікна, а й на сходах.
Родзинка всієї будови — сланець, адже саме він приваблює погляди гостей та об'єктивів.