Фасад зі сланцю Samaca — основні види укладання

Натуральний сланець Самака — відмінний спосіб підвищити вартість будь-якої будівлі на ринку нерухомості, а для власників — привабливий зовнішній вигляд будинку завдяки природній структурі поверхні сланцю і звичайно ж тривалий термін експлуатації, і мінімальний догляд за фасадом.
Ми зібрали в один каталог https://slate.com.ua/fasade/ всі можливі види укладання сланцю Самака на фасад. Є три види монтажу сланцю: механічний з прихованим кріпленням, на кляммер який видно і на клейову основу.

Механічний монтаж сланцю, один з найпопулярніших не тільки в Європі, але і в Україні. Цей вид укладання сланцю використовується на вент фасадах, самі плитки пробиваються в певних місцях і кріпляться за допомогою цвяхів або спеціальних саморізів.
Кріплення плитки на кляммер популярний в деяких країнах Європи, особливо у Франції. В Україні ж, виходячи з нашого досвіду і розуміння ринку, в більшості випадків замовники не хочуть бачити на фасаді видиме кріплення. Винятком залишаються ті будівлі, де використання кляммерів необхідна технічна міра. Наприклад, вентильовані фасади висотних будівель. Одне з таких було змонтовано в Чернігові, де був використаний сланець Samaca 66 (7 mm).
Висота будівлі 14 поверхів і відповідно у такого будинку з'являється динаміка фасаду, і вона змінюється в залежності від пори року, тобто були враховані вітрові навантаження, а також обмерзання.
Клейовий метод монтажу сланцю набирає обертів в Україні. Він не вимагає особливих знань і будь-який плиточник зможе з легкістю укласти плитку.

Є тільки деякі вимоги до клейових сумішей, якщо сланець укладають на вулиці. Вони повинні бути морозостійкими, а затирка швів повинна бути зроблена якісно, так як вода яка потрапить так би мовити за "пазуху" в зимовий період, виламає з середини будь-який матеріал.
У свою чергу є ще один поділ на види — візуальний. Візуальне сприйняття сланцевого фасаду ділиться на чотири групи: прямокутно-горизонтальна, вертикальна, динамічна або ще її називають хаотичною і декоративна, до останнього виду відноситься відразу кілька видів укладання.

Натуральний сланець Samaca — надійний вибір, перевірений часом.