Сланцева покрівля в Бадені (Франція)

В Європі загалом в кожній країні, в кожній провінції, а іноді і в кожному окремому населеному пункті, діють правила і загальний вигляд будівництва для всіх нових будівель і для тих які потребують реконструкції. Ці правила дозволяють дотримуватися загального дизайну і стилю будівництва окремо взятого регіону. Будемо сподіватися, що колись і в Україні будуть діяти такі норми.
Місцеві правила в Бадені мають приписи з характеристиками традиційного будинку зі скатним дахом з двох сторін зі сланцю. Цими правилами керувався не тільки архітектор при проектуванні, а й сам клієнт. Адже сланцева покрівля дуже стійка до атмосферних впливів, вона довговічна, не вимагає догляду і в кінці то кінців сланець - це стильно і престижно.
Даний об'єкт розташований в самому серці регіонального природного парку Marbihan, місто Баден, який пропонує екологічно чисту і бажане для життя середовище. Щоб зберегти і примножити природню і культурну спадщину на всій цій території, будівельні роботи регулюються строгими правилами міського планування.
Натуральний сланець, покладений на покрівлю, дуже добре поєднується з облицюванням фасаду, що складається з бакалізованого дерева і лакованих дерев'яних віконниць, так би мовити, була дотримана лінійність всіх матеріалів в сучасному і модному стилі з прямими лініями.
Будинок сприймається майже як монолітна будова, скляні прорізи закриваються розсувними дерев'яними віконницями, які зменшують проникнення сонячного світла всередину, а ввечері при їх відкритті створюється враження великої відкритої тераси.

Для додаткового природного освітлення і наглядом за зірками, в покрівлю були вмонтовані мансардні вікна.
Весь будинок і додаткові будови на невеликій земельній ділянці, були спроектовані для комфортного проживання сім'ї, а басейн у будинку з відкритим майданчиком став родзинкою всієї архітектурної композиції.